Avrasya Elazığlılar Derneği Sünnet Şöleni düzenleyecek

Merkezi İstanbul’da bulunan Avrasya Elazığlılar Derneği, sosyal sorumluluk projesi kapsamında Elazığ’da sünnet şöleni ve festival düzenleyecek. Şölende 52 çocuk sünnet ettirilecek. Programda sanatçılar Ömer Çapar, Tekin Bulut, Serpil Bektaş ve Sıtkı Canaydın konser verecek. Festivalde ayrıca Mehter konseri ve halk oyunları gösterileri yer alacak.

Avrasya Elazığlılar Derneği Başkanı, Elazığlı usta sanatçı Abdullah Şekeroğlu, yaptığı açıklamada, dernek olarak Elazığ’ın kültürünü yaşatmaya ve Elazığlılara ulaşmaya gayret ettiklerini kaydetti.

Bu kapsamda İstanbul’daki faaliyetlerin yanısıra Elazığ’da da programlar düzenleyeceklerini belirten Şekeroğlu, şöyle konuştu:

“KÜLTÜRÜMÜZÜ YAŞATMAYA ÇALIŞIYORUZ”

“Avrasya Elazığlılar Derneği olarak İstanbul’dan Elazığımıza çok güzel ve hayırlı bir etkinlik için geldik. İstanbul Elazığ dernekleri olarak maalesef çoğumuz sadece dernekçilik oynuyoruz. Dernekçilik yapmıyoruz. Tabiki kültürümüzü yaşatan, üç mumuzu, kültür meşalemizi , çayda çıramızı söndürmemek adına kültürel faaliyetler yapmamız kadar uygun ve mübah bir şey yoktur. Ama bunun yanında derneklerin kendi çocuğuna, kendi hemşehrisine yardımcı olma zorunluluğunu birilerinin hatırlatması gerekir. O yüzden Biz Avrasya Elazığlılar Derneği olarak bu yönde ilerlemek istiyoruz. Dernek çatısı altında hem kültürümüzü yaşatmak, kültür meşalemizi söndürmemek için kürsübaşı sohbetleri, aynı zamanda akademik, tarihi ya da sosyal farkındalık projesi adı altında, söyleşi, konferans ve panel düzenliyoruz. Böylelikle Allah’a çok şükür gurbetteki öğrencisinden tutun da işsizine kadar, barksızına kadar elimizin ve gücümüzün yettiğince yardımcı olmaya çalışıyoruz.”

41 KERE MAŞALLAH SÜNNET ŞÖLENİ

“Biz Elazığ’ın ismini kullanıyoruz. O yüzden Elazığ’a ne yapıyoruz peki? Bunu sesli düşündüğümüz zaman yönetim kurulumla beraber ortak bir paydada buluştuk ve ’41 Kere maşallah’ adı altında sünnet şöleni ve festivali düzenlemek istiyoruz. Bunun için Elazığ’a geldik. Allah kısmet ederse 26 Ağustos Pazartesi günü hem biz Türklerin Anadolu’ya adım atışı, hem çocuklarımızın da erkekliğe ilk adım atışını gerçekleştireceğiz. İnşallah bu etkinliğimiz geleneksel olur. Bunun devamı gelir. Memleketimize hayırlı olmasını diliyoruz. Memleketimize çok güzel bir etkinlik kazandırmış oluruz. Sünnet şölenimizi aynı zamanda bir festival havasına büründürmek istedik. Bu kapsamda değerli sanatçılarımız Ömer Çapar, Tekin Bulut, Serpil Bektaş ve  Sıtkı Canaydın konser verecekler. Sanatçılarımız hiçbir bedel almadan, gönüllü olarak şenliğimize katılıyorlar. Belediyemizin meşk ekibi de sahne alacak. Onlara da teşekkür ediyorum. Mehter ekibi bizlerle beraber olacaklar. 26 Ağustos Pazartesi akşamı saat 20:00’de kortej eşliğinde çocuklarımızla birlikte mehteran eşliğinde Kültür Parka geçeceğiz. Orada hep beraber vatandaşlarımızla birlikçe çocuklarımızın şanlığını yapacağız. 27 Ağustos’ta Kuranı Kerim eşliğinde çocuklarımızı sünnet ettireceğiz. Şenliğimizde  52 çocuğumuzu sünnet ettireceğiz. Bu vesile ile şenliğimize katkıları olan Elazığ Belediye Başkanı Sayın Şahin Şerifoğulları ve MHP İl Başkanı Semih Işıkver’e teşekkür ederim.”

Dernek Yönetim Kurulu Üyesi Abdullah Bilici ise yaptığı açıklamada, “Abdrullah Şekeroğlu’nun başkanlığında derneğimiz kurulduğundan buyana birçok sosyal, kültürel ve ekonomik etkinlikler gerçekleştirdik. İnşallah bunu, 41 kere maşallah sünnet programıyla da taçlandırmak istiyoruz” dedi.

Kaynak için TIKLAYINIZ

Sosyal Medya Hesaplarımız